Rijk worden met domeinnamen
Bij een van de meest winstgevende deals in de domeinhandel business werd www.cellphones.com verkocht voor 4,2 miljoen dollar. De oorspronkelijke eigenaar betaalde er in 1996 niet meer dan 90 dollar voor…
Wil jij ook rijk worden met domeinnamen?
Je hoeft niet geniaal te zijn om rijk te worden in de domeinhandel business. Wat je wel nodig hebt, is een gedegen portie kennis, lef en een beetje geluk. Rijk worden met domeinen is een van de meest aantrekkelijke en toegankelijke manieren geld te verdienen via internet, maar als je niet weet wat je doet is de kans groot dat je faalt. Meer leren? –> Klik Hier.
Voor je je gewone baan opzegt, doe je er dus verstandig aan om je eerst een beetje in de domeinhandel te verdiepen. Als je de uitdaging aan wilt gaan, volgen hier negen handige stappen om rijk te worden met domeinen:
1. Doe vooraf onderzoek
Als je echt rijk wilt worden met de domeinhandel business, moet je er eerst achter zien te komen wat er zoal te krijgen is op de markt en hoeveel het oplevert. Houd dus de bekendere domeinhandel websites (zoals Sedo.com) en fora goed in de gaten!
2. Kies de juiste namen
Ben je er klaar voor om een domeinnaam te kopen? Houd dan de volgende tips in je achterhoofd:
- Houd de domeinnaam kort en simpel. Gebruik zo min mogelijk woorden.
- Gebruik geen scheidingstekens zoals streepjes in je domeinnaam.
- Koop generieke namen van productcategorieën (banken, trainingspakken, spijkers, telefoons, etc. – uiteraard zullen deze domeinen al vergeven zijn, maar je kunt zelf ongetwijfeld nog andere categorieën verzinnen!).
- Koop altijd de .nl en de .com als ze nog vrij zijn.
- Maak geen inbreuk op bestaande handelsmerken!
Een andere manier waarop je kunt inschatten hoe populair je domeinnaam is, is door de Google keyword tool te checken. Deze tool laat zien hoe vaak een zoekterm door Google gebruikers wordt ingetypt in de zoekmachine. Typ ook in Google zelf de zoektermen uit jouw domeinnaam in om te kijken of het veel resultaten oplevert. Als het aanbod groot is, is de kans groot dat er ook veel vraag naar is.
3. Ga op jacht
De meeste hostingbedrijven hebben wel de een of andere tool waarmee je kunt zien of de door jou bedachte domeinnaam nog vrij is. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze je ook suggesties geven voor gerelateerde domeinnamen als het domein van jouw keuze al bezet is, zoals de domeinnaam tool van WebChamp.nl.
4. Kies het juiste hostingbedrijf
Enkele punten waarop je kunt letten als je gaat kiezen waar je je domeinnamen wilt registreren:
- Let niet alleen op de prijs; de goedkoopste is niet per se de beste!
- Check of er een goede klantenservice is. Zeker als je zelf weinig verstand hebt van domeinnamen, is het belangrijk dat de serviceverlening van het hostingbedrijf goed is.
- Zoek uit of de overdracht van domeinen soepel verloopt. Het is belangrijk dat het verkoopproces geen vertraging oploopt als je een koper hebt gevonden voor je domeinnaam.
- Snuffel wat rond op relevante forums om te zien wat anderen over het hostingbedrijf te zeggen hebben. Als mensen bijvoorbeeld klachten hebben over hun hosting, dan zullen de domeinregistraties waarschijnlijk ook niet vlekkeloos verlopen.
5. Bepaal de prijs
Net zoals de meeste online producten is er niet echt een vaste marktprijs voor jouw domein. Je kunt ervoor krijgen wat de ander ervoor overheeft, maar echt duidelijke richtlijnen hiervoor zijn er niet. Als je het idee hebt dat jouw domeinnaam erg gewild is, kun je natuurlijk wel proberen om er een zo hoog mogelijk bedrag voor te krijgen.
Om je een handje te helpen, kun je gebruikmaken van de volgende richtlijnen:
- Verkopen uit het verleden: kijk naar wat andere mensen hebben neergelegd voor hun domeinnamen. Bijvoorbeeld op domeinhandel forums en websites.
- Gratis taxaties: vraag een gratis taxatie voor je domeinnaam aan. Meestal zijn deze schattingen niet erg betrouwbaar, maar je krijgt in elk geval een ruwe indicatie van wat je kunt verwachten.
- Professionele taxaties: sommige websites bieden professioneel advies aan voor het bepalen van de prijs van je domeinnaam. Het is wel een beetje prijzig, maar als je echt goede domeinnamen in bezit hebt, is het de investering waard. Probeer bijvoorbeeld Sedo.com voor professionele hulp. WebChamp.nl staat ook bekend om zijn goede support op dit gebied.
6. In de wacht zetten of ontwikkelen?
Wat doe je met het domein tijdens het wachten op een koper? Je kunt er bijvoorbeeld wat content op zetten (tekst, video’s, etc.) of je kunt het domein simpelweg parkeren. In het laatste geval zal er direct geautomatiseerd een pagina gecreëerd worden met advertenties die gerelateerd zijn aan je domeinnaam. Op een domeinnaam gerelateerd aan parfums zal bijvoorbeeld reclame voor allerlei luchtjes geplaatst worden.
Door je domein in de tussentijd te parkeren, bereik je twee dingen:
- Je verdient wat geld terwijl je op kopers voor je domeinnaam wacht.
- Je kunt beter bepalen of je je domein überhaupt wel wilt verkopen. Sommige domeinnamen zijn zo populair dat ze zelfs al lucratief zijn als ze geparkeerd staan. Elke keer dat iemand op een van je advertenties klikt, ontvang jij namelijk een X bedrag. Bij populaire domeinen kun je zo slapend rijk worden!
7. Adverteren
Laat de wereld weten dat jij je domeinnaam verkoopt. Post je advertentie op domeinhandel fora en websites, zoals Sedo.com, Sitedeals.nl, WebsitesTeKoop.nl of zelfs eBay en Marktplaats.
Bij het aanprijzen van je domein is het belangrijk om een doorslaggevend argument te geven waarom jouw domein het geld waard is dat jij ervoor vraagt. Is het bijvoorbeeld een populaire zoekterm? Is het een korte naam die je gemakkelijk kunt onthouden? Kun je de domeinnaam goed gebruiken voor commerciële doeleinden?
8. Onderhandelen
Door de research die je in de vorige stappen hebt gedaan, heb je nu een goed idee van wat je domeinnaam waard is. Wacht alleen niet tot je domein bijna verlopen is voor je de prijs begint te verlagen! Als je de registratie niet wilt verlengen, kom je zo in een moeilijke positie terecht met een slechte onderhandelingspositie.
9. Verkopen!
Zorg altijd dat je eerst de cash krijgt voor je je domein overzet naar je koper. Maak eventueel gebruik van een derde partij, bijvoorbeeld door Sedo de transactie voor je te laten regelen. De commissie kan soms hoog uitvallen, maar als je een goed domein in bezit hebt kan dit het zeker waard zijn!
10. Kijk het Kunstje af van mensen die het al gedaan hebben!
Iemand die het gedaan heeft en die het je kan leren is internet-ondernemer Eelco de Boer en die vind je op Succesvol Dankzij Internet.
Veel plezier met de domeinenjacht!
jan 15, 2013 @ 20:19:12
bedankt, ik zal me best gaan doen!
apr 10, 2013 @ 19:07:54
Wat een goede tips ik Ga Er Ook Gelijk Mee Aan de slag !!!
feb 27, 2014 @ 14:47:47
Domein namen verkopen is interessant, kan soms wel 10 tot 10.000 euro opleveren. Toch ben ik er geen fan van. Ik doe zelf aan internet marketing, Ik verdien maand ongeveer €7460,- per maand.
Het is makkelijk en zeer leuk om te doen, zeker een aanrader voor juliie allen. Voor meer info, neem een kijkje op dit blog:
Hoe word ik rijk
feb 27, 2014 @ 14:48:50
oh kak spellings fout :S
jun 20, 2014 @ 14:52:00
Beste mensen,
De domeinnaam miljoenen business is geen goudmijn meer. Als je nu hieraan begint is het een speld in de hooiberg zoeken, en emmertjes geld naar de zee dragen. Het belangrijkste is dat je een domeinnaam registreert en daarna zorgt dat er op dat domein veel bezoekers komen. Des te meer bezoekers, des te hoger de domeinnaam komt in Google en andere zoekmachines. Bijvoorbeeld als iemand de zoekopdracht auto intypt, dan moet de domeinnaam/website ( AUTOVERKOOP-nl) op de eerste pagina top 10 ranking van Google komen te staan. Is dat geregeld, dan pas is de domeinnaam veel geld waard. Mensen hebben niks te doen, praten makkelijk ff een domeinnaam registreren en dan afwachten dat een gek er hopelijk vele miljoenen euro’s voor biedt, DIE TIJD IS VOORBIJ!!!
Wil je echt rijk worden met het verkopen van domeinnamen? volg eerst een cursus website analyseren, website design en bestudeer de websites van de concurrenten die op de eerste pagina top 10 ranking van Google staan. Dit alles heb ik ook gedaan en ben er heel rijk mee geworden!
nov 02, 2015 @ 13:54:02
Goede midag meneer ik zie dat u heel veel verstand heeft over domeinaam. Ik ben 19 jaar oud en mijn droom ist en blijft en dat wil ik om rijk worden. Ik heb het op zoveel manieren al geprobeerd en gekeken maar dat zijn maar aleen verhalen. Dus woude ik fragen ov u mij beetje kunt helpen Hoe dat werk Hoe beginen waar leren enzo met vriendelijke groete
apr 26, 2016 @ 23:13:11
Goedemiddag Abdula, mijn naam is Ralph Ayensu. Ik heb een manier om veel geld te verdienen, maar het vereist geduld en motivatie als je interesse hebt contacteer mij via Facebook: Ralph Ayensu. Je Zal er geen spontaan krijgen. Dat geldt voor iedereen die dit bericht kan lezen!
apr 20, 2015 @ 05:26:39
Met domeinnamen kan je nog steeds wel geld verdienen maar je zult eerst inderdaad moeten ranken in Google. Zodra je goed te vinden bent zal je site overigens ook wel geld opleveren dus dan is het maar de vraag of je het nog wel weg wil doen.
apr 16, 2017 @ 16:45:28
snel echt rijk worden is voor 99% van de mensen niet haalbaar. Het gaat vooral om de juiste mindset te hebben. Als iets niet lukt en je faalt, gewoon opstaan en weer doorgaan. Dat is het belangrijkste ingrediënt voor succes. Ook voor de web domein handel.
anno 2017 is dit spel enorm veranderd in vergelijking met 10 jaar geleden, je zult nu meer moeten doen dan alleen een domein naam kopen. Het ontwikkelen van een domein in een merk, een ‘brand’ en hier een unieke beleving bijgeven is nu eerder de standaard.