Hoofdstuk 5: De wet van het Sparen

Sparen met het geld dat je aan het eind van de maand over hebt is moeilijk. Het is een stuk makkelijker om geld te sparen als je net een hoop geld (bv je salaris) hebt gekregen.

De meeste mensen sparen maar op een rekening. Dat schiet niet zo goed op. Phil-Laut beveelt acht verschillende spaarrekening aan.

  • De grote aankopen spaarrekening: Daar spaar je op en je haalt het geld er van af als je iets leuks wilt kopen.
  • De financiele onafhankelijkheid spaarrekening: Daar spaar je op zonder er ooit iets af te halen, behalve de rente. Van die rente kun je op den duur leven, je leven lang!
  • De miljonairs spaarrekening: Daarop spaar je een miljoen bij elkaar. Deze rekening is handig voor je investeringen, oftewel je eigen zaak.
  • De jaarinkomen spaarrekening: Hierop spaar je tot je een jaar vrij kunt nemen.
  • De vrijgevigheid spaarrekening: Sparen om geld weg te geven. Geld weggeven is een belangrijk middel om de gedachte dat je geld genoeg hebt te stimuleren.
  • De kontanten spaarrekening: Dit is de meest psychologische. Hierop stort je je salaris voordat je het gaat gebruiken. Als je er geld van af haalt, neem je steeds iets minder op dan je er zojuist opgezet hebt. Het geld op je spaarrekening groeit. Op zeker moment staat er meer op dan dat je er (maandelijks) op stort. Dan loop je een maand voor.

ยป Hoofdstuk 6: De wet van het investeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven