Rijk worden met weinig geld

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van wat er nodig is om rijk te worden. Vaak wordt gedacht dat je de loterij moet winnen of een grote som geld nodig hebt voor je echt rijk kunt worden. De waarheid is echter dat rijk worden puur draait om de kleine keuzes die je dagelijks maakt. Laten we daarom kijken naar een paar dingen die je met kleine hoeveelheden geld kunt doen om een vermogen op te bouwen.

Rijk worden met 1 euro per dag

Het kost misschien vijfhonderd tot duizend euro om een beleggingsrekening te openen, maar je hebt niet half zoveel nodig om te beginnen met investeren. Je kunt direct beginnen met het beleggen in een aantal verschillende aandelen door een kant-en-klaar aandelenpakket te kopen voor slecht € 25,00. Dit bedrag kan iedereen ophoesten, dus er is geen excuus om dit niet te doen.

Bekijk het eens op deze manier: € 25,- per maand is ongeveer 83 cent per dag. Rond het af naar een euro en investeer elke maand € 30,- in beleggingen. Begin met deze € 30,- en investeer € 360,- per jaar (€ 30,- per maand) in een bedrijf met een bescheiden groei van 7%.

Na twintig jaar zul je € 15.907,55 op je rekening hebben staan. Met een jaarlijks rendement van 10% zul je zelfs € 22.882,72 hebben verdiend na twintig jaar. Niet slecht voor een inleg van 1 euro per dag! En het leuke is dat iedereen dit kan doen.

Rijk worden met 10 euro per dag

Als je op zoek bent naar een hogere beloning, kun je het ingelegde bedrag verhogen. Leg € 100,- in en investeer € 3.600,- per jaar (€ 300,- per maand). Dit staat gelijk aan € 10,- per dag. Met een beleggingsrendement van 7% per jaar, heb je na twintig jaar € 158.301,60 bij elkaar gespaard! Verhoog het jaarlijks rendement naar 10% en je hebt € 227.481,25 op je rekening na twintig jaar. Je zult nog niet rijk zijn, maar je hebt wel een leuk bedragje bij elkaar gespaard.

Rijk worden met 25 euro per dag

Laten we er nu van uitgaan dat je echt rijk wilt worden. Leg in dat geval € 1.000,- in en investeer € 9.000,- per jaar (€ 750,- per maand). Voor dit plan zul je elke dag € 25,- opzij moeten zetten. Na twintig jaar en bij een jaarlijks rendement van 7% heb je €398.656,28 in je zak zitten! Bij een jaarlijks rendement van 10% wordt dat zelfs €573.749,99. De meeste mensen zouden maar wat blij zijn als ze bijna zes ton behaald hebben uit hun persoonlijke investering!

Iemand van dertig jaar zou dus meer dan een half miljoen euro waard kunnen zijn tegen de tijd dat hij de vijftig nadert. Onthoud dat het ook heel goed mogelijk is dat je de bedragen hierboven ruim overtreft. Een beleggingsrendement van 7% per jaar is namelijk zeer redelijk, maar 10% is een realistischer rendement.
Als je in de juiste bedrijven investeert, kun je zeker boven de door mij geschetste scenario’s uitkomen. Grote bedrijven als Nike en McDonald’s hebben in het verleden bijvoorbeeld betere resultaten behaald dan hierboven en kleine bedrijven (small caps) kunnen dit zelfs nog overtreffen.

Een manier om nog sneller rijk te worden is om je inlegwaarde of je maandelijkse inleg te verhogen. Het verlengen van de looptijd van je investering is ook een manier om je uiteindelijke investeringskapitaal te laten groeien. Kleine hoeveelheden geld kunnen dus echt een verschil maken voor de lange termijn groei van je portemonnee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven