Hoe word ik rijk? 10 tips

Tip 1: Volg miljonairs

Omring jezelf met mensen die op eigen houtje miljonair zijn geworden. Leer van hen hoe zij geld verdienen. Probeer zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over hoe zij rijk zijn geworden, hoe ze zijn begonnen met geld verdienen en wat ze nu doen om nog rijker te worden.

Tip 2: Spaar je muntgeld op

Leeg elke avond voor het slapen gaan al je overbodige kleingeld (vooral munten) in een pot. Het duurt even voor het de moeite waard is, maar na een jaar heb je bij elkaar minimaal € 150,00 euro gespaard zonder al te veel moeite.

Tip 3: Stel grote impulsaankopen uit

Als je een gat in je hand hebt, waar gaat dan het meeste geld naartoe? Wil je bijvoorbeeld per se een nieuwe auto kopen, ook al werkt je oude nog prima? Dwing jezelf om nog een maand of langer te wachten voor je geld uitgeeft aan die nieuwe auto. Vraag een vriend of familielid of zij zolang even je geld in bewaring willen nemen als je jezelf echt moeilijk in de hand hebt. Bedenk in deze periode wat de precieze kosten zijn van wat je zo graag wilt aanschaffen, wat de voor- en nadelen zijn, hoeveel impact het heeft op je andere doelen ten opzichte van de tijdelijke voldoening als je die auto (of iets anders groots) koopt en hoe je het geld beter zou kunnen besteden. Wil je die auto hierna nog steeds zo graag kopen? Dat kan, maar meestal kom je er in deze periode achter dat het brandende verlangen steeds verder afzwakt als je er even bij stilstaat en echt over de aanschaf nadenkt.

Tip 4: Verwen jezelf met iets kleins

Voel je de onweerstaanbare behoefte om jezelf te verwennen met een dure aankoop? Leid jezelf dan af met een kleine traktatie en geef niet toe aan het dure cadeau. Loop weg van die prijzige jurk of dat exclusieve maatpak en koop op weg naar huis een softijsje of pak een filmpje. Het bioscoopkaartje van tien euro is een stuk goedkoper dan het maatpak van achthonderd euro, maar het effect op jou is hetzelfde: je hebt jezelf in beide gevallen getrakteerd op iets leuks.

Tip 5: Zorg voor een goede opleiding

Als je rijk wilt worden, heb je een goede opleiding nodig. Zou Larry Page Google hebben ongericht als hij geen goede opleiding had genoten? Kleine kans. Als je te laat bent om nog een opleiding te voltooien, leid dan jezelf op. Zonder gedegen opleiding en algemene ontwikkeling maak je het onnodig lastig voor jezelf om rijk te worden.

Tip 6: Los je leningen af

Betaal eerst de kleinste rekeningen en ga dan pas over tot het aflossen van de grotere schulden (als je die hebt). Betaal steeds grotere rekeningen tot je helemaal vrij van schulden bent. Sluit alleen opnieuw een lening af als het voor iets is waarmee je geld kunt verdienen.

Tip 7: Specialiseer jezelf

Specialistische kennis in een bepaald vakgebied is een vereiste om een echt interessant inkomen op te bouwen. Als je je nergens in specialiseert, zul je ook nooit rijk worden. Gespecialiseerde kennis kun je opdoen tijdens je werk of je opleiding, door jezelf op te leiden of door een professionele training te volgen.

Tip 8: Houd wat geld achter de hand

Zorg dat je altijd wat geld achter de hand houdt, ook als je nog geen concrete business te plannen hebt waarmee je rijk wilt worden. De meeste beginnende bedrijven hebben op den duur namelijk een kapitaalinjectie nodig voor ze echt kunnen groeien en dan is het altijd handig als jij deze injectie zelf kunt toedienen in plaats van dat je een lening af moet sluiten.

Tip 9: Beperk je persoonlijke uitgaven

Houd je persoonlijke uitgaven gedurende je opstartperiode zo laag mogelijk. Investeer het geld dat je niet nodig hebt in je bedrijf totdat je financieel onafhankelijk bent. Pas als je zes maanden achtereen hebt kunnen rondkomen zonder hulp van een lening of geld van anderen, kun je jezelf weer wat vaker verwennen.

Bonus tip:

De snelste weg naar rijkdom is -zeker in deze tijd- Het Internet. Wil je weten of jij het in je hebt om succesvol te worden met het internet? Beantwoordt dan deze 7 vragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven