De juiste mindset – Denk als een miljonair

De juiste mindset is het belangrijkste gegeven om rijk te worden. Zolang je maar over de juiste mentaliteit beschikt, ben je in staat om miljoenen te verdienen. Denk daar niet te luchtig over. De meeste miljonairs verschilden namelijk maar weinig met jou in hun startperiode. Het enige grote verschil is hun denkwijze ten opzichte met die van jou. Zolang je gedachtengang maar goed is en je actie onderneemt, zul je er uiteindelijk in slagen om rijk te worden. Ben jij ook aan het beginnen met rijk worden, dan is DIT wellicht een goede plek om te starten!

De miljonairsformule

Maar wat is nu precies de juiste mindset? Het beschikken over de juiste mentale componenten die je naar rijkdom leiden komt niet vaak voor. In feite heeft slechts een fractie van 1% van de wereldbevolking deze miljonairsformule in zich. Voordat ik de belangrijkste kenmerken onthul, wil ik benadrukken dat als ik het heb over hoe je rijk kunt worden, dat ik het over gewone mensen heb, zoals jij en ik.

Het zijn geen professionele atleten, zangers, acteurs of andere mensen met bijzondere talenten die op deze manier miljoenen hebben vergaard. Hun rijkdom hebben ze verkregen door hun unieke talent en dat is absoluut fantastisch, maar ook extreem zeldzaam en zeer waarschijnlijk is dat niet aan jou of aan mij besteed. Hetzelfde geldt voor loterijwinnaars en rijke erfgenamen die nu eenmaal de geluksfactor hebben om rijk te zijn.

Speel volgens je eigen regels

Laten we het nu dan gaan hebben over hoe rijke mensen denken. Een kenmerk van een rijk persoon is dat ze het spelletje met hun eigen regels spelen. Wanneer is de laatste keer dat je een rijk persoon zag die bevelen van een ander opvolgde? Precies. Je bent niet van plan om rijk te worden door te denken binnen de grenzen van wat iemand anders je vertelt om te doen.

Mensen die rijk worden, doen wat het beste voor zichzelf is en doen niet dingen die geld voor een ander opleveren. De eerste regel is dus om zelfstandig te denken en je los te maken van de mensen die je hierin beperken. Rijke mensen doen wat en wanneer ze maar willen.

Begrijp me niet verkeerd; ik zeg niet dat je je baan op moet zeggen en tegen je baas moet zeggen dat hij het maar bekijkt. Ik zeg ook niet dat je moet stoppen met het luisteren naar anderen en jezelf les te gaan geven. Er is een verschil. Een caissière in de winkel gaat niet rijk worden door zichzelf omhoog te werken tot manager. Nee, in plaats van de caissière wil je de eigenaar van de winkel zijn. Als je op dit moment de caissière bent is dat prima, maar als je rijk wilt worden, zul je zelf een inkomstenbron op moeten bouwen. Internet is ook een goede plek om te starten trouwens!

Geen slappe excuses

Een ander kenmerk van rijke mensen is dat ze een manier vinden om de klus te klaren. Zie je succesvolle mensen excuses verzinnen over waarom dingen niet gaan zoals ze willen? Dat doen ze niet. Het is niet dat ze nooit pech hebben of nooit mindere momenten hebben gehad. Dat hebben ze zeer zeker.

Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten over wat er misging of waarom er iets niet gebeurd is, pakken ze zichzelf op en gaan weer verder. Dit soort moed en doorzettingsvermogen is wat de winnaars van de verliezers scheidt. Verliezers zullen een manier vinden om te verliezen en winnaars zullen een manier vinden om te winnen. Zo simpel is het.

Focus

Focus is een ander onderdeel van de juiste mindset. Verwacht niet dat je rijk wordt als je je focus niet op de hoofdprijs richt. Het proces van rijk worden is niet makkelijk, zeker niet als je pas begint. Allerlei obstakels zullen zich aan je presenteren en hoe goed je hiermee omgaat, zal bepalen of je slaagt of niet. Ga je bijvoorbeeld bij de pakken neerzitten als iets niet direct lukt? Zal weinig kennis over webdesign je beperken tot het bouwen van een website?

De obstakels zullen er altijd zijn en ze komen in alle vormen en maten. Je moet ervoor vechten om rijk te worden en dit betekent meer dan alleen het overwinnen van je obstakels. Ook als je alle obstakels uit de weg hebt geruimd en je plan alsnog faalt, moet je gefocust blijven. Deze dingen gebeuren nu eenmaal. Sta je na een serie tegenslagen toch weer op om je zoektocht naar rijkdom weer op te pakken of laat je je hierdoor tegenhouden? Alleen de volhouder wint!

Time management

Je denkwijze over het invullen van je tijd is ook ontzettend belangrijk. Rijke mensen hechten ongelooflijk veel waarde aan hun tijd, in tegenstelling tot arme mensen. Je zult geen rijk persoon vinden die zich alleen maar zit te vervelen.

Rijke mensen ontspannen en hebben net als iedereen dipjes, maar ze zullen hun tijd niet verspillen. Tijd is uiterst waardevol voor rijke mensen en dus is het voor jou extra moeilijk om er een stukje van op te eisen. Als je eenmaal meer waarde gaat hechten aan je tijd, dan heb je al een grote stap richting rijkdom gezet.

Omring je met rijke mensen

Zodra je stopt met het denken als een normaal persoon, zul je gaan merken dat je wordt aangetrokken tot succesvolle mensen. Succesvolle mensen ontmoet je HIER. Je ontdekt een gemeenschappelijke vorm van denken en je begint je meer met hen te omringen. Arme mensen zouden aan de bar gaan hangen, een paar biertjes drinken terwijl ze over hun werk klagen en over sport praten tot het weer tijd is om op huis aan te gaan. Rijke mensen delen misschien enkele van deze aspecten, maar het speelt zich af in een geheel andere atmosfeer.

Allereerst zul je ze niet horen praten over de manier waarop hun baas een eikel is of over nutteloze dingen wie met wie gaat. Ten tweede hebben rijke mensen waardevolle ontmoetingen met hun vrienden, maar zijn ze niet van plan deze de hele dag te laten duren. Rijke mensen zijn te belangrijk om hun hele dag door te brengen in zo’n benauwde setting zonder diversiteit.

Deze feiten laten ons tot de conclusie komen dat soort wel degelijk soort zoekt. Verliezers eindigen vaak samen, net als succesvolle mensen vaak samen eindigen. Denk er maar eens over na: hoe vaak zie je een miljonair met een fabrieksarbeider samen lunchen?

Ik noem niet iedereen die niet rijk is een verliezer. Ik illustreer alleen maar dat gelijkgestemde mensen meestal hetzelfde zullen bereiken. Als je je in de rijke menigte bevindt, ben je op het juiste spoor om rijk te worden.

Gebruik je gezond verstand

Een andere eigenschap van rijke mensen is hun gezond verstand. Je hoeft namelijk geen genie te zijn om rijk te worden. Sterker nog, de meest rijke mensen zijn vaak helemaal geen briljante geleerden met indrukwekkende schoolprestaties. Rijke mensen zijn vaak eerder slim of gewiekst dan bijzonder intelligent. Dankzij deze straatwijsheid weten zij het verschil te maken tussen het verliezen van geld en het verdienen of besparen van grote sommen geld.

Leef zuinig

Miljonairs zijn ook verrassend genoeg een groot deel van de tijd erg zuinig. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel geld je zou besparen als je bepaalde dingen niet zou kopen? Sommige mensen worden rijk door simpelweg te leven zonder bepaalde dingen die andere mensen constant kopen, zoals films, etentjes in restaurants, kleding, etc.

Wees niet bang om risico’s te nemen

De laatste manier waarop rijke mensen anders denken, is hoe ze tegen risico’s aankijken. Miljonairs zijn niet bang om risico’s te nemen omdat ze weten dat grote risico’s grote beloningen opleveren. Gewone mensen gaan meer voor zekerheid. Zij verlangen naar overheidsbaantjes met mooie secundaire voorwaarden en een vast inkomen.

Rijke mensen vinden dit prima, maar zeggen dat het niet voor hen is weggelegd. In plaats van een gemiddeld leven of zelfs een comfortabel leven, willen ze nog veel meer dan dat. Veel meer dan welk baantje van negen tot vijf hun ook geven kan…

Klik hier, wanneer je wilt weten wat het verschil is tussen mensen die succesvol worden met internet en degene die dat niet worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven